Noaptea Cercetătorilor

/ / Stiri
Luna

Evenimentul este organizat de Universitatea din Oradea, în Sala Polivalentă a acesteia, între orele 17:00-22:00. Aici vor fi expuse principii din fizică, astronomie, chimie, geografie, biologie şi geologie, cu experimente live, demonstraţii aplicate, muzică, sport şi jocuri, totul cu intrare liberă.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor oportunitatea de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Ediția 2015 a atras peste 35.000 de vizitatori în România.

Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Pentru informaţii detaliate despre program şi comunităţile participante, vă rugăm să consultaţi website-ul www.noapteacercetatorilor.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *